Rutinska nega kože izboljša kvaliteto življenja

Napisal/a EVEXIA v Koža / 10. 10. 2021

...
Ljudje kupujemo najrazličnejše kozmetične izdelke in smo vsak dan v stiku z njimi.

Proizvajalci vlagajo veliko v razvoj novih izdelkov in izboljšanje že obstoječih, da bi pozitivno vplivali na življenje svojih uporabnikov. V najnovejši študiji, ki jo je sofinanciralo podjetje Procter & Gamble so raziskovalci znanstvenega inštituta v Singapurju želeli ugotoviti vpliv izdelkov za nego kožo brez recepta na kakovost življenja uporabnikov. 


Opazovali so učinek 28-dnevnega režima nege kože obraza z uporabo komercialno dostopnih izdelkov, oblikovanih za izboljšanje elastičnosti, čvrstosti in hidratacije, ter odpravo obarvane kože, povezane s starostjo in izpostavljenosti soncu. Kot ciljni učinek so uporabili instrument kakovosti življenja (Farage QoL). Odzive so zbrali pred začetkom študije, ob zaključku uporabe izdelka in po obdobju umika izdelka s prehodom na osnovni režim nege kože. V študiji so sodelovali udeleženci iz Avstralije, 89 žensk z otroki, mlajšimi od 2 let in raprezentativen vzorec 91 žensk. Sodelovala je še dodatna preizkusna skupina iz Kitajske, kjer je bilo 40 mlajših uporabnikov kozmetike. 

 

Ugotovili so naslednje rezultate: Po 28 dneh uporabe sta obe preizkusni skupini v glavni študiji pokazali pomembno izboljšanje pri treh od petih postavkah modula za nego kože (izboljšan občutek sreče, samopodobe in samovrednote). Izboljšave so ostale tudi po 2 tednih po umiku izdelka.

 

Pri kazalniku o kakovosti življenja je skupina novih mamic pokazala pomemben napredek na področju dobrega počutja, ki je bil posledica izboljšave o samopodobi in samosposobnosti. Skupina iz Kitajske je pokazala izboljšave na področju energije in vitalnosti, predvsem zaradi izboljšave osebnega užitka, fizičnega stanja in rutinske dejavnosti. 

 

 

Na podlagi te raziskave lahko zaključimo, da kakovosten in učinkovit režim nege kože pozitivno vpliva na kakovost življenja uporabnikov, saj nam skrb zase poveča občutek lastne vrednosti, sreče in izboljša našo samopodobo. 

 

Več o najbolj primerni negi kože za posamezen tip kože si lahko preberete v naših člankih. Vse potrebne izdelke za idealno rutino pa lahko poiščete na EVEXIA in si jih zagotovite po najbolj ugodni ceni. Zdrava rutina = dobro počutje = lepa koža. 

Najnovejše objave na blogu

...
Mastno lasišče in suhe konice – kaj narediti?

Naši lasje lahko imajo od lasišča do konic popolnoma različne potrebe. Če imate mastno lasišče in suhe konice točno veste, kaj mislimo.

Preberi več
...
Kako izbrati najboljše kokosovo olje za nego kože

Tokrat vam predstavljamo nekaj nasvetov pri izbiri kakovostnega kokosovega olja, najboljšega za nego vaše kože. Žal se vse pogosteje pojavljajo izdelki, rafinirani z različnimi sestavinami in pojav izkoriščanja živali, ki ga uporabljajo nekateri proizvajalci. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako izbrati olje, ki bo najboljše za vas, kot tudi za okolje in živali.

Preberi več
...
Rutinska nega kože izboljša kvaliteto življenja

Ljudje kupujemo najrazličnejše kozmetične izdelke in smo vsak dan v stiku z njimi.

Preberi več