Kako ustvariti popoln make-up, ki bo držal cel dan, brez popravkov?

Napisal/a EVEXIA v make-up / 04. 06. 2021

...
Hej, zelo smo veseli, da te lahko pozdravimo na svoji strani, kjer bomo govorili o lepoti, ličilih, make-upu, skrbi za kožo in še in še! Danes ti predstavimo trike, kako ustvariti popoln make-up, ki bo držal ves dan, brez popravkov. Ker prihaja čas poletja in toplih, sončnih dni, bodo nasveti prišli ravno prav. Pa začnimo!

1. Pred ličenjem opravi nego obraza

Seveda, mimo tega ne gre. Najbolj pomembno je, da je koža pred nanosom make-upa primerno navlažena in negovana, da se prekrijejo manjše nepravilnosti, mastna koža, depigmentacija...

Seveda je potrebno počakati, da se vlažilna nega popolnoma vpije, preden nanesemo ličila. 

Za najboljše možnosti pridobitve popolne podlage za make-up je priporočljivo, da kožo najprej očistimo, opravimo nežen piling ter jo nato navlažimo. Najbolje je, da opravimo nežen piling dan prej, ali pa takoj zjutraj, da se lahko koža še pravi čas umiri. Piling bo kožo osvežil, saj odstrani nepravilnosti in odpre pore, ki jih preprosto čistilo za obraz ne zmore. Prav tako odstrani prekomeren sebum (mastno kožo) in slavne, nadležne ogrce. 

Za tiste, ki imajo majhne gubice ali neenakomerno teksture kože, uporabimo kreme proti staranju. Osebno sem ugotovila, da je tekstura kože na vekah bolj ohlapna in mehkejša, zaradi česar je težje nanašati senčila, predvsem pa podlago za oči. Zato vedno uporabim učvrstitveno kremo za oči, ki naredi kožo bolj napeto in olajša nanašanje senčila. 

2. Uporaba podlag ličenja 

Če sem popolnoma iskrena, sem vedno mislila, da se podlage za ličenje prodajajo samo za to, da velika podjetja prodajo še več svojih izdelkov in dejansko ne služijo ničemur...kako sem se motila! 

Po večmesečnem natančnem testiranju, preizkušanju različnih znamk in tipov podlag, se ne naličim več brez primerne podlage.
Resnično, podlaga določa trajnost tvojega make-upa in hkrati omogoča, da dobiš najboljši možen rezultat ličenja. 

In o kakšnih podlagah govorimo?

  • Podlaga za nanos pudra
  • Podlaga za oči
  • Podlaga za trepalnice
  • Podlaga za ustnice

Podlaga za puder

Omogočila ti bo boljši oprijem pudra in izravnala površino kože. Brez podlage lahko opaziš kako se puder nakopiči v porah kože, ali privzdigne na mozoljčkih. Tega si ne želimo. Zato je podlaga nujna za popoln ton in teksturo kože. 

Če oporabljaš vlažilno podlago, kot je CC krema (obarvana podlaga), dodatna osnovna podlaga ni priporočljiva.  

Podlaga za oči 

Tukaj smo komaj prav spoznali in razumeli pomembnost podlage. Vsi, ki se ličite z mineralnim senčilom, ste že kdaj poskusili s podlago? Barva je toliko bolj intenzivna in trajna! Poleg tega se senčilo ne strdi ali zatakne v grudice v očesni gubi. 

Skratka, da se senčilo prikaže v pravi barvi in traja ves dan brez premikanja, uporabi podlago za oči. 

Podlaga ni potrebna, če se namaravač naličiti s kremnim senčilom. 

Podlaga za trepalnice 

Sama poznam dve podlagi za trepalnice: 

  • Prosojna
  • Bela 

Prosojna je zelo praktična, saj daje trepalnicam volumen ne glede na tvojo najljubšo vrsto maskare. Pomaga podaljšati trajanje maskare, ki jo je kasneje tudi lažje odstraniti. Sama jo uporabljam redno in če jo pozabim, vem, da mi nekaj manjka in trepalnice niso tako lepe in definirane kot običajno. 

Belo podlago nanesemo pred barvno maskaro (modra, zelena itd), saj omogoči, da postane barva super intenzivna. 

Podlaga za ustnice 

Ta je naša najljubša.

Ko so ustnice zelo suhe, si večina ne mora pomagati, da ne bi strgala malo kože, ko se pojavi (podobno, kot bi grizli nohte in obnohtno kožico). Posledica tega je, da so ustnice skoraj vedno malo pogrižene...kar ni najlepše. Zato sem tudi vedno mislila, da šminka ni zame, saj sem vsakič skozi videla teksturo svojih hrapavih ustnic...In tukaj pride podlaga za ustnice. 

Kot bi zapolnili vse luknjice in utrganine in preprečili, da se majhni delčki kože dvignejo, šminka pa ohrani svojo lepo gladko površino. Seveda pomaga tudi pri oprijemu šminke na ustnice in ne dovoli, da zdrsne v drobne gubice okrog ustnic. 

10 Types Of Lip Make-up Products You Should Know About - Boldsky.com

3. Nanos transparetnega pudra v prahu

Transparenten, prosojen puder v prahu je zelo pogosto izpuščen, vendar ima veliko prednosti in funkcij. 

Nanesemo ga s čopičem ali posebno blazinico iz blaga brez drgnjenja, temveč ga rahlo trepljamo po koži. Kot prvo transparenten puder omogoči, da zunanji dejavniki, kot je veter, ne poškodujejo make-upa.

Prav tako bo puder v prahu matiral polt in tako nadziral odvečni sebum, kar bo zmanjšalo učinek sijaja na obrazu. 

Če imate zelo mastno kožo in se kljub nanosu pudra v prahu skozi ličila znajdete v odvečnem sebumu, obstajajo majhni vpojni robčki, ki absorbirajo vlago, ne da bi poškodovali.Acne Face Map: What Are Your Breakouts Telling You? | Eminence Organic Skin  Care 



4. Nanos spreja za fiksiranje

Je kot sprej za lase, ampak za obraz. Brez skrbi, običajno so narejeni z vodo, vendar izjemno dobro ohranjajo ličila, še posebej, če si porabila ogromno časa za ličenje. Če ne želiš vedno znova popravljati make-upa, je sprej za fiksiranje bistvenega pomena. 

Upam, da ti bodo nasveti pomagali do čudovitega, dolgotrajnega make-upa, tako da ti v pomembnih trenutkih življenja ne bo potrebno razmišljati še o tem. 

 

How to use a face mist? -




Najnovejše objave na blogu

...
Mastno lasišče in suhe konice – kaj narediti?

Naši lasje lahko imajo od lasišča do konic popolnoma različne potrebe. Če imate mastno lasišče in suhe konice točno veste, kaj mislimo.

Preberi več
...
Kako izbrati najboljše kokosovo olje za nego kože

Tokrat vam predstavljamo nekaj nasvetov pri izbiri kakovostnega kokosovega olja, najboljšega za nego vaše kože. Žal se vse pogosteje pojavljajo izdelki, rafinirani z različnimi sestavinami in pojav izkoriščanja živali, ki ga uporabljajo nekateri proizvajalci. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako izbrati olje, ki bo najboljše za vas, kot tudi za okolje in živali.

Preberi več
...
Rutinska nega kože izboljša kvaliteto življenja

Ljudje kupujemo najrazličnejše kozmetične izdelke in smo vsak dan v stiku z njimi.

Preberi več